Vad kostar det att installera tandproteser i Stockholm?

26 februari 2023
Staffan Ehrlin
tandproteser stockholm

editorial

Vad kostar det att installera tandproteser i Stockholm?

Beslutet att installera tandproteser kan vara en svår och komplex process, men det behöver inte vara det. Från att beräkna kostnaderna för installation och underhåll till att välja rätt typ av protes för dig är det viktigt att förstå alla dina alternativ innan du fattar något beslut. I det här blogginlägget kommer vi att titta på vad som ingår i installation och underhåll av tandproteser, samt hur mycket de vanligtvis kostar. Med denna information i handen har du allt du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om vilken typ av tandprotes som är rätt för dig.

När du har bestämt dig för att sätta in proteser hjälper din tandläkare dig att skapa en plan för installationen. Detta kan innebära följande:

– Det kan till exempel innebära att man tar avtryck av din mun och din käklinje.

– Mätning för att säkerställa rätt passform och storlek.

– Säkerställa att tänderna matchar dina ansiktsdrag.

– Applicering av eventuella nödvändiga lim.

tandproteser stockholm

Ungefärlig kostnad

Kostnaden för installation av proteser beror på vilken typ och kvalitet av material som används och hur komplicerat ditt individuella fall är. Generellt sett är helproteser dyrare än partiella proteser. Beroende på var du bor och vilka tjänster din tandläkare tillhandahåller kan en uppsättning helproteser kosta från cirka mellan 10 000 och 30 000 SEK.

När proteserna väl är monterade måste du vidta vissa åtgärder för att se till att de håller så länge som möjligt. Detta inkluderar:

– Rengör och borsta dem dagligen med en speciell tandborste och rengöringslösning.

– Applicera ett fixeringsmedel, t.ex. tandläkarlim eller proteskräm, för att ge extra stabilitet och komfort.

– Regelbundna besök hos din tandläkare för kontroll och justeringar om det behövs.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att proteser inte är en permanent lösning – de måste bytas ut vart 8-10 år eller tidigare om du upplever några förändringar i protesernas passform.

Fler nyheter